Uncategorized

Î- Care sunt conținuturile cheie care fac cafeaua sănătoasă?

Î- Care sunt conținuturile cheie care fac cafeaua sănătoasă?

Deci, pentru a înțelege exact, să începem să discutăm despre toate acele beneficii uimitoare pentru sănătate pe care le obții din băutura ta obișnuită de cafea de 4 până la 5 cești.

11 beneficii proeminente pentru sănătate ale consumului de cafea

Îți poate crește performanța la antrenament

Conținutul de cofeină al preparatului de cafea este un stimulent natural de performanță și rezistență. Prin urmare, 4 până la 5 băuturi de cafea într-o zi oferă un impuls suficient de energie pentru antrenamentele intense, cu variații pe o durată mai lungă decât limita de timp obișnuită.

Cu toate acestea, experții în fitness au convingeri contrare decât aceasta, deoarece consideră că cofeina este un agent de deshidratare, așa că recomandă celor care fac sport să evite cafeaua înainte și după antrenament pentru a evita problema deshidratării și oboseala.

Conform raportului recent al studiului, efectul deshidratant al cofeinei nu este aplicabil la consumul moderat de cafea. Dacă bei 500 mg sau cinci căni într-o zi, nu îți deshidratează corpul, ci mărește rata metabolică pentru a-ți performa cel mai bine.

De cardiline prospect asemenea, ajută la reducerea durerii asociate cu exercițiile fizice, susține contracția musculară și crește nivelul de acizi grași din sânge, necesar pentru rezistență.

Poate controla sau gestiona depresia

Mai multe studii privind relația dintre consumul de cafea și depresie arată că persoanele care consumă această băutură în viața de zi cu zi prezintă un risc mai mic de a dezvolta depresie.

De asemenea, persoanele care sunt diagnosticate din punct de vedere medical ca pacienți cu depresie prezintă semne temporare de ușurare și de îmbunătățire a stării lor de sănătate mintală după ce au băut această băutură sănătoasă.

Deși nu a fost încă clarificat rolul cafelei în ameliorarea sau prevenirea problemelor depresive, dar conform unui raport de cercetare se consideră că cofeina existentă în cafea dă un impuls anumitor neurotransmițători care controlează dopamina și secreția de serotonină în creier, care este cunoscută pentru că vă afectează starea de spirit. .

Poate preveni boala Alzheimer și demența

Boala Alzheimer este o tulburare neurodegenerativă majoră și cauza principală a demenței în care capacitatea de judecată și puterea de memorie a pacientului sunt afectate grav.

Această afecțiune de sănătate mintală este foarte frecventă la persoanele în vârstă de 65 de ani sau peste și nu există un remediu definitiv pentru această tulburare majoră de sănătate mintală.

Cu toate acestea, vestea bună este că, printr-un stil de viață sănătos, aceste tulburări majore pot fi prevenite și se poate trăi cu o putere puternică de memorie pe tot parcursul vieții.

Consumul de cafea poate fi una dintre acele rutine de dietă sănătoasă care vă pot reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer și demența într-o mare măsură.

Mai multe studii arată că persoanele care beau cafea au un risc cu 65% mai mic de a dezvolta boala Alzheimer în comparație cu cei care nu beau deloc această băutură. În acest sens, unele jocuri și exerciții pentru creier pot juca, de asemenea, un rol vital în întărirea memoriei sau a puterii creierului.

Reduce riscul de apariție a bolii Parkinson

După boala Alzheimer, boala Parkinson este a doua cea mai frecventă tulburare neurodegenerativă care apare din cauza morții neuronilor secretori de dopamină din creier.

Simptomele acestor tulburări grave de sănătate mintală includ tulburări de postură sau echilibru, rigiditate musculară, tremor, mișcare încetinită, pierderea mișcării automate etc.

Cu toate acestea, vestea bună este că acest risc major de tulburare de sănătate mintală poate fi prevenit prin consumul de cofeină care există în cafea. De asemenea, exercițiile aerobice sunt o altă rutină de viață sănătoasă care reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson.

Se dovedește într-un raport de studiu că persoanele care beau băuturi cu cofeină, cum ar fi cafeaua, au un risc cu 32 până la 60% mai mic de boala Parkinson, în comparație cu cei care nu beau băuturi cu cofeină deloc.

Îmbunătățește nivelul de energie și funcțiile creierului

Cafeaua funcționează ca un stimulent rapid de energie prin reducerea senzației de oboseală la nivel mental și fizic. Conținutul de cofeină dintr-o cafea este o substanță psihoactivă populară care îți stimulează funcționalitatea creierului, timpul de răspuns și te face mai inteligent.

Odată ce beți o cafea, conținutul său de cofeină este absorbit în sânge și ajunge la creier, unde blochează neurotransmițătorul inhibitor adenozină.

Odată ce acest neurotransmițător este blocat, cantitatea altor neurotransmițători crește, cum ar fi dopamina și norepinefrina, care ajută la funcționarea creierului stabilă și mai inteligentă. Cofeina ajută la îmbunătățirea puterii de memorie, a nivelului de energie, a timpului de răspuns, a vigilenței dispoziției și a activităților mentale generale.

Bogat în nutrienți esențiali

O singură ceașcă de cafea nu este doar o băutură energizantă, ci este și o sursă bogată de nutrienți esențiali pe care le conțin boabele de cafea.

Nutrienții găsiți într-o singură ceașcă de cafea includ:

Riboflavină (vitamina B2): 11% din doza zilnică de referință.Magneziu și niacină (vitamina B3): 2% din limita RDI.Mangan și potasiu: 3% din limita RDI.Acid pantotenic (vitamina B5): 6% din limita RDI.

Aceste cantități de nutrienți într-o singură ceașcă de cafea, deși mai puține în cantitate, dar cresc sau se adaugă cu fiecare ceașcă următoare de băutură fierbinte de cafea. Aceasta înseamnă că aveți ocazia să profitați de cantitatea suplimentară de nutrienți cu o ceașcă suplimentară de cafea într-o zi.

Ajută la arderea grăsimilor corporale

Conținutul de cofeină al unei cafele este un ingredient foarte comun al majorității suplimentelor de ardere a grăsimilor disponibile pe piață, datorită asistenței sale în procesul de ardere a grăsimilor din organism.

Conform unor rapoarte de studiu, cofeina conține capacitatea de creștere a ratei metabolice cu 3 până la 11%, ceea ce este vital pentru arderea grăsimilor mai rapidă și sănătoasă și pentru pierderea în greutate.

Un alt raport de studiu demonstrează că cofeina poate crește rata de ardere a grăsimilor din organism cu 10% la persoanele obeze și cu 29% la persoanele slabe. Acest lucru clarifică importanța și efectul consumului de cafea pentru arderea mai rapidă a grăsimilor.

Cu toate acestea, există posibilitatea ca, pe termen lung, acest efect să se diminueze ușor sau chiar mai mult la băutorii obișnuiți de cafea.

Este sănătos pentru sănătatea inimii

Conform unui raport de studiu olandez efectuat pe peste 37 000 de persoane pe o perioadă de 13 ani, se identifică că persoanele care consumă cafea moderată înseamnă că consumă 2 până la 4 căni de cafea pe zi au un risc cu 20% mai mic de a dezvolta boli de inimă decât oameni care fie băutori ușori de cafea, fie nu beau deloc această băutură.

Deși cofeina este adesea considerată pentru creșterea nivelului tensiunii arteriale, este esențial să adăugați aici că doar o creștere de 3 până la 4 mm/Hg este o creștere minoră care nu afectează starea pacientului. De asemenea, cu consumul regulat al acestei băuturi fierbinți, această problemă va dispărea automat.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că cofeina vă poate crește riscul de boli de inimă. În schimb, există unele dovezi care demonstrează că cafeaua vă susține sănătatea inimii prin prevenirea riscurilor de leziuni arteriale cauzate de inflamația.

Sănătos pentru ficat

Băutura de cafea este, de asemenea, sănătoasă pentru sănătatea ficatului tău. Consumul său zilnic nu numai că reduce riscul de cancer la ficat, dar scade și riscul de a dezvolta ciroză, în special ciroză alcoolică.

Într-un raport de studiu, s-a identificat o relație inversă între consumul mare de cafea și riscul mai mic de ciroză cu 20% pentru fiecare ceașcă de cafea limitată la 4 căni.

Acest lucru este posibil, în special, deoarece consumul de cafea ajută la reducerea nivelului sanguin al enzimelor hepatice al căror nivel crescut este asociat cu un risc ridicat de inflamație și de deteriorare a ficatului. Cu toate acestea, acest risc poate fi redus într-o mare măsură prin consumul zilnic moderat al băuturii de cafea.

Reduce riscul de diabet de tip 2

Într-un raport de studiu realizat în 2009, se constată că există o relație între consumul de cafea și riscul redus de creștere a diabetului. Acest raport de studiu arată că riscul de a dezvolta diabet se reduce cu 7% cu fiecare ceașcă de băutură de cafea în mod regulat.

Conform raportului studiului epidemiologic, persoanele care beau patru până la cinci căni de cafea zilnic au un risc cu 50% mai mic de a dezvolta boli de diabet decât persoanele care beau puțin sau nu beau cafea deloc.

Potrivit oamenilor de știință, enzimele existente în băuturile de cafea măresc sensibilitatea la insulină a corpului și protejează, de asemenea, celulele producătoare de insulină. Prin urmare, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

De asemenea, luptă împotriva inflamației cu componenta sa vitală de acid cafeic și previne riscul de creștere a problemelor de sănătate induse de inflamație de tip 2 diabet zaharat.

Reduce riscurile de creștere ale anumitor tipuri de cancer

Mai multe studii demonstrează că persoanele care beau 4 până la 5 căni de cafea pe zi își reduc riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostată și cancerul endometrial (la femei).

De asemenea, consumatorii obișnuiți de cafea au riscuri mai mici de a dezvolta cancer de sân, colon, rectal și ficat, în comparație cu cei care beau sau nu consumă cafea.

Acest lucru este posibil în special deoarece polifenolii, fitochimicale antioxidante existente în cafea au un atribut anticancerigen care ajută la reducerea anumitor inflamații responsabile de creșterea tumorilor.

întrebări frecvente

Î- Cofeina provoacă celulita, iar cafeaua decofeinizată este de ajutor în combaterea celulitei?

Răspuns.- Există anumite dovezi care demonstrează că cofeina crește conținutul de celulită din organism prin eliberarea sau creșterea hormonului de stres, cortizolul din organism și, de asemenea, ca diuretic care duce la retenția de apă. Totuși, acest lucru este posibil numai atunci când consumați această băutură în exces, nu cu un consum moderat.

Răspunsul la întrebarea dacă cafeaua decofeinizată ajută sau nu în combaterea celulitei este un mare Da, deoarece cafeaua decofeinizată rămâne încărcată cu o cantitate mare de antioxidanți care ajută la spargerea grăsimilor inutile din organism care contribuie la celulită.

După cum știți, celulita poate lupta cu schimbări în stilul de viață sănătos, inclusiv dieta fără calorii sau grăsimi și cu un consum mai mare de alimente bogate în fibre. Deci, în acest sens, cafeaua decofeinizată împreună cu ceaiul verde decofeinizat însoțit de consumul de apă de 2 litri într-o zi poate ajuta la reducerea și prevenirea celulitei.

Deși cafeaua cu cofeină este, de asemenea, bogată în compuși antioxidanți esențiali care ajută la reducerea celulitei, însă cerințele aici sunt doar pentru antioxidanți, nu pentru cofeină, așa că este bine să evitați cafeaua cu cofeină pentru reducerea și prevenirea celulitei.

Î- Care sunt conținuturile cheie care fac cafeaua sănătoasă?

Răspuns.- Preparatul de cafea conține mai multe ingrediente și cele mai multe dintre ele sunt suficient de sănătoase. Unele dintre aceste ingrediente există în mod natural în boabele de cafea, iar unele dintre ele sunt adăugate în timpul procesului de preparare și prăjire.

Cu toate acestea, cofeina și antioxidanții sunt ingredientele cele mai importante ale prepararii cafelei. Din care cofeina ajută la creșterea funcționalității creierului, la prevenirea tulburărilor mintale majore, riscul de creștere și îmbunătățește viteza și eficiența funcției mentale în mod natural.

Conținutul de antioxidanți din cafea ajută la combaterea componentelor care cauzează inflamații din organism și ajută la prevenirea problemelor de sănătate cauzate de inflamația din organism, cum ar fi diabetul și anumite tipuri de cancer etc.

Î- Este nevoie să urmați o procedură specifică pentru a face o cafea?

Răspuns.- Da, este esențial să ai grijă de unele puncte importante în timp ce îți faci băutura de cafea pentru a o face sănătoasă până la nivelul maxim. Utilizați întotdeauna un filtru de hârtie pentru a elimina substanțele cunoscute sub denumirea de cafestol și kahweol, deoarece acesta dă o creștere a colesterolului care blochează arterele din organism înainte de a vă prepara băutura de cafea.

Aceste substanțe există în partea uleioasă a cafelei care trebuie filtrată înainte de a face java, astfel încât acele substanțe nesănătoase să nu treacă în ceașca de cafea și în corpul tău după aportul ei.

De asemenea, aveți grijă de limita de zahăr și smântână în timp ce vă faceți joe, deoarece consumul prea mare poate da o creștere a nivelului de zahăr din sânge, vă poate crește tensiunea arterială și poate provoca probleme de anxietate, mai ales dacă suferiți deja de probleme de anxietate. De asemenea, poate adauga foarte usor un kilogram prin consumul ei excesiv.

Cafeaua cu cofeină oferă cu siguranță un impuls sănătos organismului tău, dar trebuie evitată de persoanele cu hipertensiune arterială și îngrijorare de anxietate. Cafeaua decafeinizată și instantă conțin o cantitate mai mică de antioxidanți, totuși este considerată sănătoasă pentru sănătatea inimii și diabet.

Î- Care este limita ideală de consum pentru cafea?

Răspuns.- Potrivit specialiștilor în nutriție, nu trebuie să bei cafea mai mult de 5 căni pe zi. Cinci cești de cafea conțin 400 de miligrame de cofeină conform raportului FDA. Acest consum mare de cofeină este sănătos și suficient pentru o zi pentru persoanele adulte, cu excepția femeilor însărcinate.

Depășirea acestei limite poate crește temporar nivelul tensiunii arteriale, ceea ce este periculos pentru persoanele care au tensiune arterială la limită. De asemenea, poate stimula anumite probleme cardiace și chiar poate provoca o nevoie urgentă de spitalizare.

Q- Cafeaua decofeinizată ajută la pierderea în greutate?

Răspuns.- În medie, atât cafeaua cu cofeină, cât și cafeaua decofeinizată au capacitatea de a stimula procesul de ardere a grăsimilor din organism și pierderea în greutate. De asemenea, reduce riscul pentru sănătatea diabetului indus de greutate, în special prin reducerea grăsimii din burtă.

Cafeaua conține anumiți compuși esențiali care sunt surse bogate de antioxidanți vitali, cum ar fi acizii clorogenici, care ajută la prevenirea riscurilor majore pentru sănătate. De asemenea, stimulează pierderea constantă în greutate a corpului, reduce rata de producție de grăsime și reglează nivelul de glucoză din sânge.

Antioxidantul acizilor clorogenici din cafea încetinește rata de producție de glucoză în organism, care crește după fiecare masă într-o zi, interferând cu procesarea anumitor enzime hepatice.

Beneficiile multiple pentru sănătate ale consumului de cafea fac din aceasta o băutură ideală, care nu este numai bună după gust, dar este și utilă pentru îmbunătățirea calității vieții tale cu un corp și o minte sănătoase.

Vizualizați sursele articolului"">Vizualizați sursele articoluluihttps://www.onemedical.com/blog/newsworthy/10-healthy-reasons-to-drink-coffee-2/https://www.healthline.com/nutrition/top-13-evidence-based-health-benefits-of-coffee#section14https://www.webmd.com/food-recipes/news/20150311/coffee-health-faq#1

Suntem conștienți de toate efectele fumatului. Totuși, știm și că este foarte greu pentru cineva să se lase de fumat tocmai așa. Acest articol va încerca să vă ajute să găsiți modalități de a vă îndruma în direcția corectă atunci când vine vorba de renunțare.

Obiceiul și dependența

Unul dintre cele mai importante puncte de reținut în ceea ce privește fumatul este că poate crea dependență. Da, ai de-a face cu o dependență dacă fumezi. Este atât psihologic, cât și fizic. Pentru a lupta împotriva dependenței, trebuie să abordați două probleme:  Obiceiul și dependența.

Din fericire, există anumite moduri prin care poți face față acestor doi factori fără a-ți pune viața în pericol și mai mult. Trebuie doar să schimbi anumite tipare comportamentale care te-au determinat să-ți formați obiceiul de a fuma.

De asemenea, nu ar trebui să renunți la curcanul rece, deoarece organismul tău va avea retragerea simptomelor din cauza nicotinei. După cum am menționat mai devreme, modificarea comportamentului este una dintre cele mai bune modalități de a rezolva aceste probleme.